Krajalnice do wedlin naprawa

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych kiedy również sklepach spożywczych. W części firmy kwalifikują się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy jednak mieć, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w tematach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się dużo większą skutecznością niż urządzenia dane do pracy w magazynie, gdzie używane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na życzenie klienta, ale też oferowane w budowie krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i wydajność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki tworzą się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma żyć pakowany w końcu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez urządzenie. Istnieje to opcja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić stosując w niniejszym końca nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest te zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zrobione są z aluminium - czynniki mające relacja z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.